Siirry pääsisältöön

Arvostelussa seurojen somen käyttö, osa 2 : Miesten Nelosen A-lohko

Juttusarjan ensimmäisessä osassa kävimme läpi miesten Kolmosen AC-lohkon somen hyödyntämistä. Nyt siirrymme yhtä sarjatasoa alemmaksi, nelosdivariin. Yleinen fiilis somen käytöstä tästä sarjasta on hohhoijaa. Muutamalta seuralta ihan mukavaa pöhinää, mutta suurin osa elää vielä 1990-lukua. Otteluiden tulokset ja sarjataulukon voi lukea Savon Sanomista kerran viikossa. Mutta tällä mennään nyt, minkäs teet. Kuten aiemminkin, arvostelun pääpainotuksena ovat Facebook sekä Instagram. Lisäksi kävimme läpi myös mahdolliset nettisivut että Twitterin. Youtube oli tietenkin aika mahdoton yhtälö tällä tasolla. Sama kuin alkaisin puhua vektoreista. Arvosanat on sarjataso huomioiden. Tietenkin hyppäys nelosesta kolmoseen on suuri sekä pelillisesti että myös toiminnallisesti ja rahallisesti. Ottakaa siis hyvä asento sohvalta ja nauttikaa rauhassa kahvikupin äärellä seurojen edesottamuksista (tai niiden puutteesta). 


Lähes jatkoon 👍


AFC Keltik

*Facebookissa ollaan, jes. Arvostamme suuresti seuran esittelytekstiä siellä, jo sen ansiosta pääsisi tähän kategoriaan. Fanituotteita löytyy, varsinkin pipoja tilatessa on tainnut livahtaa yksi nolla liikaa perään aktiivisista arvonnoista päätellen. Sarjakaudella otteluita mainostetaan sekä tulokset kerrotaan raporttien muodossa. Tykkään, hyvä meininki silloin. Talvella muutamia satunnaisia uutisia, pelaajistosta ei mitään tietoa. Mutta välillä kivoja tilastoja sekä videoita. 

* Instagramissa samoja juttuja kuin Facebookissa, mutta ei ihan yhtä paljoa. Hyvä että kuitenkin löytyy.

* Nettisivut ovat olemassa, mutta vaisut. Päivitys tooooooodella satunnaista. 

* Yllätys! Twitterissä ollaan myös. Tiesittekö, että sarjataso kaudella 2013 oli Itä-Suomen Nelonen? Viimeisin julkaisu keväältä 2019.

https://www.facebook.com/afckeltik

https://www.instagram.com/afckeltik/

https://twitter.com/afckeltik

http://afckeltik.sportsontheweb.net/

Kokonaisarvio 3,5/5. Selvästi kuitenkin Nelosen parhaimmistoa, lähes aktiivisella FB:lla sekä IG:lla. Plussaa hyvästä yrityksestä Twitterin julmassa maailmassa sekä nettisivujen olemassaolosta. 


KuKi

* Facebookista tiputeltu talven aikana pelaajasopimuksia. Kesäisin otteluista on mainokset sekä tulokset. Tämä on tälläistä perustoimintaa, jolla toki pääsee jo pitkälle. 

* Instagramissa samat tarinat kuin Facessa. Hienoa. 

* Eijjoo Twitteriä

* Nettisivut ovat olemassa, koko seuralle. Sieltä löytyy myös osio jalkapallolle, joka on itse asiassa ajan tasalla. Tai siis löytyy pelaajistoa sekä taustahenkilöitä. Ja linkit sometileille. Siinäpä se.

https://www.facebook.com/KuKi1948

https://www.instagram.com/kuki1948/

https://www.kurkimaenkisa.com/jalkapallo

Kokonaisarvio 3/5. Hieman samantapaista kuin Keltikillä. Paljon enemmänkin voisi julkaista kuulumisia sekä juttuja. Sentään perusjuttuja löytyy hieman. 


Kuopion Elo

* Hyvät Facebook sivut. Paljon erilaisia uutisia. Tili on koko seuran yhteinen, toki enimmäkseen miesten edustuksen juttuja. Otteluista kerrotaan (myös treenimatseista), kuten myös pelaajasopimuksista. Erittäin hyvää työtä! Välillä kuviakin otteluista yms. 

* Instagramissa samat jutut kuin Facessa. Mainiota. 

* Twitter-tili on aikanaan luotu. Siinä se.

* Nettisivut ovat pystyssä ja aktiiviset. Jokaiselle joukkueelle löytyy oma kohta, myös fanikaupasta saa Elo-aiheisia tuotteita. Laatua tälle tasolle!

https://www.facebook.com/KuopionElo

https://www.instagram.com/kuopionelo/

https://twitter.com/KuopionElo

http://www.kuopionelo.fi/

Kokonaisarvio 4,5/5. Somen käytön puolesta menisi helposti ylemmällekin tasolle. Seura on nimittänyt oman somevastaavan, joka on erinomainen veto. Koko seuralta mahtavaa duunia, fanit pysyvät hyvin kartalla, että mitä tapahtuu. 


Jotain on olemassa 👉


NiemU

* Facebook on aktiivinen sarjakaudella. Ottelumainoksia sekä tuloksia. Muutama video (oho!) ja muutamat kuvat. Talvella tuuli puhaltelee nurkissa. 

* Ei löydy IG, Twitter eikä nettisivujakaan.

https://www.facebook.com/Niemisenurheilijat

Kokonaisarvio 1/5. Lähinnä näin kova arvosana, koska peleissä on kuulemma grilli kuumana ja kahvio auki.


NP-H

* Facebook täälläkin koko seuran. Välillä jopa otteluiden tulos kerrottu mainion kolmen lauseen raportin kera. Emmäätiiä mitä talvella tapahtuu, paitsi että varusteavustus viety Tansaniaan. Kova juttu, arvostan!

* He eivät ole palvelussa nimeltä Instagram.

* He eivät ole palvelussa nimeltä Twitter.

* Jep, nettisivut kyllä. Niitä on myös päivitetty, esim toimintasuunnitelma kaudelle 2021 löytyy. Karuthan nämä sivut ovat, mutta kuitenkin hengissä. Edustusjoukkueesta hieman heikosti tietoa. 

https://www.facebook.com/Nilsi%C3%A4n-Pallo-Haukat-1009710662444531

http://www.np-h.fi/

Kokonaisarvio 1,5/5. Jotain löytyy, ei paljoa. No, on se enemmän kuin nolla. 


ToU

* Facebookista löytyy miesten edustusjoukkueelle oma tili. Tähän on viimeksi koskettu elokuussa. Jossain vaiheessa kesää on ollut ottelumainoksia sekä tuloksia. Todella satunnaista touhua, ei nimittäin kaikista otteluista. 

* Instagramissa myös edustukselle oma tili. Jälleen, viimeisin päivitys elokuulta. Aika samoja kuin Facessa, täysin satunnaista hommaa. 

* Twitter, was ist das?

* Nettisivut seuran yhteiset, hienoa. Sieltä löytyy myös oma osionsa miehille, missä on pelaajistoa sekä taustahenkilöitä. Noniin, lopultakin jotain informaatiota!

https://www.facebook.com/ToUEdustus

https://www.instagram.com/touedustus/

https://www.toivalanurheilijat.fi/joukkueet/miehet/

Kokonaisarvio 1,5/5. Tämäkin kuitenkin isohko ja perinteinen seura. Niin mitään tietoa ei anneta mistään, ketään ei kiinnosta tämä some. Ihan vinkkinä vaan että herätys, kausi alkanee kohtapuoliin?


Zulimanit

* Silloin kuin Zulut päivittävät Facebookia, se on täyttä dominointia. Omintakeinen tyyli, päivityksistä ei voi kuin nauttia. Jokaisesta sarjaottelusta tulokset mahtavan raportin muodossa. Talvellakin muutama päivitys jopa. 

* Kyllähän tuo IG-tili löytyy, mutta se taitaapi olla jätetty oman onnensa nojaan. Muutama päivitys joskus aikoinaan. 

* Ei löytynyt Twitter-tiliä, eikä nettisivuja. 

https://www.facebook.com/Sc-Zulimanit-323995657655067

https://www.instagram.com/s.c.zulimanit/

Kokonaisarvio 2/5. FB päivitykset joka kerta silkkaa timanttia. 


Ei arvosteltu tai näitä ei käytännössä ole 👎


Kings SC Akatemia

* Juttusarjamme ensimmäisessa käytiin läpi Kolmosen jengit, eli myös Kingsin ykkösjoukkue 

* Akatemialle kuitenkin perustettu uusi Instagram tili, minne tulee Akatemian kuulumisia (toivottavasti). Hyvä juttu. 

https://www.instagram.com/kingsakatemia/


LehPa/2

* Tämänkin joukkueen kohdalta arvosteltu ykkösjoukkue jo aiemmin.

* Ottelutapahtumia kuitenkin luotu kakkosjoukkueen otteluihin


LiPa

* Oikeastaan parempi kun en sano mitään. Joukkue pelailee pelit, lukekaa tulokset palloliiton sivuilta. Kaikilla on kivaa, jeejee #lipagogo

* On tällä seuralla FB sekä IG tilit, mutta molemmat ovat kahden jalan syvyydessä mullassa maan, hautausmaan porttien luona. 

https://www.facebook.com/lipagogo

https://www.instagram.com/lipa_official/

Kokonaisarvio 0/5


Sellaista riemua löytyi Itä-Suomen Nelosesta. Seuraavaksi tiimimme aikoi sukeltaa Vitosen jännittävään some maailmaan, mutta tämän traumaattisen kokemuksen päätteeksi emme ole varmoja pystymmekö siihen. Kyllä tämä tästä. Aurinko paistaa. Lumet sulaa joskus, kenties heinäkuussa.

Ystävänne,

Iso D 😎


Kommentit

  1. Hah :D Samaa mieltä NP-H nettisivuista. Etusivun väritys on kuin suoraan 80-luvun vaatetyylistä. On kirkkaan keltaista,vihreää ja tilkka sinistä. Sivuilla runsaasti juttua, mutta onko kuinka oleellista ja mielenkiintoista lukea vuonna 2014 seuran 60v. juhlallisuuksista. Ja kuvia on yllinkyllin mm. viime kesään Köpöjen peleistä, erästä radioääntä lainaten "voe mahoton"

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haastattelussa kirjailija Mikko Vehviläinen

Siilinjärveläiseltä kirjailija sekä jalkapallotoimittaja Mikko Vehviläiseltä on ilmestynyt viime vuosina kolme kirjaa. Ensimmäisenä ilmestyi vuonna 2019 Palloluotsien kivinen tie, missä käytiin läpi suomalaisvalmentajien karikkoista tietä. Toinenkin kirja, mainio Keltamustat kyyneleet, ilmestyi samana vuonna. Siinä oli kerätty yhteen tarinoita Kuopion Palloseuran via dolorosasta vuosina 1995-1998, jolloin koko seuran olemassaolo oli vaakalaudalla. Kolmas kirja, myöskin erinomainen Kunnian kentät, ilmestyi viime vuonna, eli 2020. Kyseisen kirjan Vehviläinen kirjoitti yhdessä Jussi Kumpulaisen kanssa, Janne Pirisen vastatessa ilmakuvista sekä Miska Savolaisen puolestaan valokuvauksesta. Kirjassa pääsevät esille Pohjois-Savon mainiot ja legendaariset kentät, unohtamatta monia ikimuistoisia tarinoita. Voimme suositella erittäin lämpimästi jokaista kirjaa! Toimitus jääkin innolla odottamaan seuraavia opuksia Vehviläiseltä.  Siviilityönään Vehviläinen toimii opettajana. Sivutyönään toimittaj

Aikuisten sarjat Itä-Suomessa 2021

 Aamulla herätessäni huomasin ruskean kirjekuoren sujautettuna oven alta. Luonnollisesti ensimmäinen ajatus oli, että vihdoinkin pimeästi ostamani tiedot tulevan kauden futissarjoista ovat siellä. Ja näinhän asia olikin! Joten nyt, hyvää hyvyyttäni uhrautuen yleisen hyvän vuoksi, julkaisen ne myös näin julkisesti. Olkaa hyvä, tämän hetken tietojen valossa jalkapalloa (tai todennäköisemmin vain jalkoja) potkitaan ensi kesänä seuraavanlaisella tavalla itä-suomessa : Miesten Kolmonen Lohko AC :  AC BARCA FC Blackbird JJK/2 JPS Kings SC Komeetat LehPa PAVE PK-37 SC Riverball SaPa Warkaus JK Lohko B : Ei ketään kiinnosta savossa. Pelataan kahdessa lohkossa 12 joukkueen 2x-sarjat. Lohkovoittajat selviävät Kakkosen karsintaan. Kummankin lohkon sijoille 11.-12. sijoittuneet putoavat Neloseen. Myös 10. sijoittuneista heikompi tai molemmat voivat pudota riippuen Kakkosesta mahdollisesti putoavista ja/tai sinne nousevista.  Miesten Nelonen Lohko A :  AFC Keltik Kings SC Akatemia KuKi Kuopion Elo