Siirry pääsisältöön

Esittelyssä Elo/2, rentoa harrastetoimintaa

Kevään mittaan tulemme julkaisemaan eri joukkuiden kuulumisia. Ensimmäisenä vuorossa on Elo/2, joka on verrattain uusi tulokas Vitosdivarissa. Tuleva kausi on joukkueelle sarjassa kolmas. Ensimmäisellä kaudella vuonna 2019 joukkue sijoittui viimeiselle sijalle kolmentoista joukkueen lohkossa, ottaen yhden voiton. Viime kaudella 2020 tapahtui selvää kehitystä, joukkueen ottaessa 3 voittoa ja sijoittuen kymmenen joukkueen lohkossa sijalle 7. Ensimmäisellä kaudella maaleja meni omiin todella runsaasti, peräti 54. Viime kaudella joukkueen puolustus tiivistyi huomattavasti ja maaleja sujahti verkkoon vain 23. Toki pelejä oli muutama vähemmän, mutta ero on silti todella suuri. Tästä on siis hyvä jatkaa kaudelle 2021!
                        
                                            Legendaarinen Männistön Elo


Elo/2 perustettiin muutama vuosi sitten, kun moni pelaaja Elossa ja muuallakin tarvitsi joukkueen, missä peliaikaa olisi tarjolla. Silloin Elossa pelannut sekä joukkueen taustahenkilönä ollut Teemu Soini päätti perustaa Elo-seuran alle toisen joukkueen, nimeltä Elo/2. Mukaan lähti heti useampi pelaaja ykkösjoukkueesta. Lisäksi pelaajia löytyi muualtakin, kuten KuPS:n junioriputken läpikäyneitä pelaajia, jotka olivat juuri jääneet yli-ikäisiksi sieltä. Tavoitteena oli tarjota edullista matalankynnyksen harrastustoimintaa. Nopeasti saatiinkin kasattua tarvittava noin parinkymmenen hengen rinki. Nykyisin joukkue onkin sekoitus kaikentasoisia ja näköisiä pelaajia. Moni pelaaja on pelannut jo vuosia/vuosikymmeniä futista, osa pärjäisi paljon ylempänä ja osa on vasta aloittanut jalkapallon. Kaikille riittää tilaa. Jokainen pelaaja joka tulee ottelutapahtumaan, myös pääsee kentälle. Luonnollisesti osa pelaa enemmän ja osa vähemmän, mutta kuitenkin.


Joukkueen tämä kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Samat taustahenkilöt jatkavat, eli enimmäkseen vastuussa ovat Teemu Soini, Petra Kärkkäinen sekä Miika Pahkala. Pelaajistossa tapahtui vaihtuvuutta noin kymmenen hengen verran. Viime kauden jälkeen pidettiin pieni tauko, jonka jälkeen jatkettiin harjoituksia. Lisäksi korona aiheutti talvella parin viikon tauon hallien mennessä väliaikaisesti kiinni. Joukkue treenaa kerran viikossa lippumäen ylipainehallissa. Lepakkovuorolla tietenkin. Vuoroja on vieläkin aika vaikeaa saada, koska tarvetta olisi Kuopion kokoisessa kaupungissa toiselle hallille. Eräs kaupungin mahtiseura omii parhaat vuorot ja alasarjajoukkueille jää vain rippeet. Tilanne on varmasti tuttu monelle seuralle, jos seuran nimi ei ala kirjaimilla KuPS. Lippumäen hallin käyttömaksutkin ovat korkeahkoja. Tilanne onneksi helpottaa keväällä ja kesällä, kun tekonurmet sekä nurmet avautuvat. 

Porukkaa on riittänyt Elo/2:n treeneissä. Lähes aina pelaajia on ollut parinkymmenen puolin ja toisin, mikä tietenkin aiheuttaa omat haasteensa harjoitustapahtumien suunnitteluun ja läpiviemiseen. Treeneissä on pelailtu paljon pienpelejä. Tietenkin on mahtavaa, että innokkaita pelaajia riittää. Lupaa hyvää sarjaotteluita varten. Muutenkin yhteistyö toimii hyvin Nelosessa pelaavan ykkösjoukkueen kanssa, kun henkilöt ovat tuttuja ja vaikuttaneet molemmissa joukkueissa. Perustaja Teemu Soinin mukaan joukkueet ovat erillisiä, mutta tarvittaessa pelaajia voidaan liikutella seurojen välillä. Jos esimerkiksi toisen joukkueen otteluun ei jollain kerralla oltaisi saamassa tarpeeksi pelaajia, toinen joukkue voi helposti auttaa. Lisäksi ykkösjoukkueessa vähemmän peliaikaa saaneita voi käydä hakemassa arvokasta peliaikaa kakkosjoukkueesta. Soinin mielestä on hyvä olla yhteistyöjoukkue ylemmässä sarjassa. Näin monelle pelaajalle pystytään helposti saamaan peliaikaa ja molemmille joukkueille riittää pelaajia. 

                         Joukkuekuva vuodelta 2020



Elo/2 on pelannut talven aikana kaksi harjoitusottelua. Kings Akatemian kanssa pelattiin tasan, mutta KuPS B3 kaatui maalirikkaassa ottelussa. Tulevia treenimatseja ei ainakaan kirjoitushetkellä ollut sovittuna. Jo aiemmin mainittu treeni/otteluvuorojen saamisen haastellisuus on tähän suurin syy. Vuoroja ei yksinkertaisesti ole tarjolla. Monta vuotta sitten Itä-Suomessa oli tarjolla talvisarjaa. Siinä pelasi alasarjajoukkueita (toki ajat olivat mielenkiintoisia, kuten sunnuntaiaamuna klo 08) ja heille pystyttiin takaamaan hyviä otteluita. Olisiko tälläiselle tilausta nykyäänkin? Jos vaikkapa piirillä tai nykyisin liitolla olisi muutama pelivuoro varattuna, joita sitten voisi käyttää näihin talvisarjan otteluihin. Näin saataisiin joukkueille tasapuolisesti kilpailullisia otteluita, kun talvikausi tahtoo olla hieman turhan pitkä näillä leveyspiireillä. Soini pitää ajatusta hyvänä, koska harjoitusotteluiden sopiminen ennen kenttien sulamista on vaikeaa. Suomen cupeista ja region cupeista ei edes tarvitse puhua. Ne on sössitty ihan täysin (mielipide kirjoittajan oma). Todennäköisesti alasarjajoukkue pääsee pelaamaan yhden ottelun kalliissa turnauksessa ja hyvästi. Kiva kun kävitte, liiton kassa kiittää. 

                                      Teemu Soini tavoittelemassa palloa

Tulevaan kauteen Elo/2 lähtee hyvillä mielin. Tarkoituksena on, että pelaaminen on mukavaa. Tietenkin jokaista peliä lähdetään voittamaan, mutta tavoitteena on aina ollut parantaa edellisestä kaudesta. Tällä kaudella joukkue pelaa Itä-Suomen Vitosen A2-lohkossa. Lohko on kova, sillä vastustajia ovat FC Tarzan, KJK, PuPa, SuPa sekä Zulimanit/PappaZulut (edit: PappaZulut eivät ole mukana, mahdollisesti tilalla KuPS/4). Positiivista on, että lohko on ns. Kuopion lohko, vierasreissuja on ainoastaan Suonenjoelle. Soini pitää lohkoa haasteellisena. SuPa:lle kuulemma hävitty aina ja KJK:n kanssa saatu tiukkoja vääntöjä aikaan. Mutta joka vuosi on tapahtunut kehitystä pelaajistossa sekä yhteispelissä, joten on jälleen lupa odottaa, että Elo/2 tarjoaa kovan haasteen kaikille. Kirjoittaja pitää joukkuetta todella yllätysvalmiina, eikä ensimmäiseltä kaudelta tuttua pisteautomaattia ole enää luvassa. 

Ystävänne,
Iso D 😎


Kommentit


  1. Mielenkiintoinen ja hauska blogi. Arvostan, että jaksat perehtyä itäisen alueen alasarjaseuroihin 👍 käsitteletkö seurojen edustusjoukkuetta, vaan otatko huomioon myös seurojen junioritilan? Toisi vielä kattavammin tietoa koko organisaatiosta ✌ tsemppiä kevääseen 😎 ja odotellaan mielenkiinnolla tulevia kirjoituksiasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve! Todennäköisesti en hirveästi tule käsittelemään junioriasioita, vaan pelkästään aikuisten sarjoja. Aika ei riitä kaiken seuraamiseen, joten pitää tehdä valintoja. Tottakai satunnaisesti saattaa tulla joitain juttuja junioreihin liittyen.
      Kiitos palautteesta, arvostan!
      Terveisin,
      Iso D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arvostelussa seurojen somen käyttö, osa 2 : Miesten Nelosen A-lohko

Juttusarjan ensimmäisessä osassa kävimme läpi miesten Kolmosen AC-lohkon somen hyödyntämistä. Nyt siirrymme yhtä sarjatasoa alemmaksi, nelosdivariin. Yleinen fiilis somen käytöstä tästä sarjasta on hohhoijaa. Muutamalta seuralta ihan mukavaa pöhinää, mutta suurin osa elää vielä 1990-lukua. Otteluiden tulokset ja sarjataulukon voi lukea Savon Sanomista kerran viikossa. Mutta tällä mennään nyt, minkäs teet. Kuten aiemminkin, arvostelun pääpainotuksena ovat Facebook sekä Instagram. Lisäksi kävimme läpi myös mahdolliset nettisivut että Twitterin. Youtube oli tietenkin aika mahdoton yhtälö tällä tasolla. Sama kuin alkaisin puhua vektoreista. Arvosanat on sarjataso huomioiden. Tietenkin hyppäys nelosesta kolmoseen on suuri sekä pelillisesti että myös toiminnallisesti ja rahallisesti. Ottakaa siis hyvä asento sohvalta ja nauttikaa rauhassa kahvikupin äärellä seurojen edesottamuksista (tai niiden puutteesta).  Lähes jatkoon 👍 AFC Keltik * Facebookissa ollaan, jes. Arvostamme suuresti seuran e

Haastattelussa kirjailija Mikko Vehviläinen

Siilinjärveläiseltä kirjailija sekä jalkapallotoimittaja Mikko Vehviläiseltä on ilmestynyt viime vuosina kolme kirjaa. Ensimmäisenä ilmestyi vuonna 2019 Palloluotsien kivinen tie, missä käytiin läpi suomalaisvalmentajien karikkoista tietä. Toinenkin kirja, mainio Keltamustat kyyneleet, ilmestyi samana vuonna. Siinä oli kerätty yhteen tarinoita Kuopion Palloseuran via dolorosasta vuosina 1995-1998, jolloin koko seuran olemassaolo oli vaakalaudalla. Kolmas kirja, myöskin erinomainen Kunnian kentät, ilmestyi viime vuonna, eli 2020. Kyseisen kirjan Vehviläinen kirjoitti yhdessä Jussi Kumpulaisen kanssa, Janne Pirisen vastatessa ilmakuvista sekä Miska Savolaisen puolestaan valokuvauksesta. Kirjassa pääsevät esille Pohjois-Savon mainiot ja legendaariset kentät, unohtamatta monia ikimuistoisia tarinoita. Voimme suositella erittäin lämpimästi jokaista kirjaa! Toimitus jääkin innolla odottamaan seuraavia opuksia Vehviläiseltä.  Siviilityönään Vehviläinen toimii opettajana. Sivutyönään toimittaj